lauantai 1. elokuuta 2020

Porkkana-Bataattisosekeitto, sämpylät ja vähän pullaa

Tänään vietimme melkein vapaata tai ainakin tavanomaisuudesta poikkeavaa päivää. Kun viidestä lapsosesta kolme, ne juoksevaiset, ovat muutaman päivän isojen sisarusten luona kaupunkilomalla, niin silloin kotiväki ottaa rennosti. 
Mitään erikoista en aio tämän muutaman erityispäivän aikana saada valviiksi, kunhan hengittelen, ja tietysti syön.

Oma lempparini on erillaiset kasvissosekeitot. Nyt jääkaapsita löytyi bataattia ja porkkanaa, joisa saa erinomaisen keitonpohjan. 

 Tarvitset:

1 isohko bataatti
4 porkkanaa
2 pientä perunaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
puolikas mieto chili
1,25 l kasvilientä
sormisuolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
2 dl (ruoka)kermaa
tuoretta korianteria
Valmistusohje:
Kuori ja lohko bataatti, porkkanat, perunat, sipulit ja valkosipu  linkynnet. Hienonna myös chili. Lado ainekset kattilaan ja kaada päälle kasvisliemi. Anna kiehua n. 15-20 minuutin ajan, tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Surauta keitto tasaiseksi sauvasekotinta apuna käyttäen. Lisää keiton joukkoon kerma. Mausta keitto suolalla, pippurilla sekä paprikajauheella. Sekoita keitto kertaalleen. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Viimeistele annos tuoreella korianterilla..


Samoissa lomatunnelmissa valmistui keiton kaveriksi ja tuleville päiville satsi sämpylöitä sekä peruspullaa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti