keskiviikko 26. elokuuta 2020

Gluteenittomat omenamuffinit


Gluteenittomat omenamuffinsit

4,5 dl gluteenittomia jauhoja (esim. kookos-, riisi-, kaura- ja/tai tattarijauhoja)
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 banaani
1 dl oliiviöljyä (tai esim. kookosöljyä)
2 dl kauramaitoa
2 kananmunaa
3 rkl hunajaa
2 tl vaniljauutetta
1 dl kuivattuja taateleita
2 (kotimaista) omenaa
1 tl kanelia

OHJEET:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa.
2. Pilko banaani toiseen kulhoon ja muussa haarukalla soseeksi. Lisää banaanin joukkoon öljy, maito, munat, hunaja sekä vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä seokset.
3. Pilko omenat pieniksi paloiksi ja pyörittele omenapalat kanelissa. Pilko myös taatelit pieniksi paloiksi. Lisää omenapalat sekä taatelit muffinsitaikinaan ja sekoita tasaiseksi.
4. Annostele taikina kahden lusikan avulla muffinsivuokiin. Halutessasi voit koristella muffinsit vielä omena- ja taatelipaloilla. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti