keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Palak paner ja ohra-riisi


Lapset valmistavat vuorollaan päivän toisen ruuan ja minä entiseen tapaan sen toisen.
Tänään saimme nauttia lapsen luomaa nakki-kasviskastiketta ja pastaa lounaalla.

Päivällisellä oli Palak paneer


Minun työvuorolla söimme Palak paneeria ja ohra-riisiä.
Ensin hienonnetaan sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullotetaan ne öljyssä. Maustetaan juustokuminalla, garam masalalla ja inkiväärillä. Sekoitellaan muutama minuutti, jotta maut irtoavat. Meidän ruokalassa maustetaan hillitysti, mutta jokainen voi riputella mausteita mielensä mukaan.

Seuraavaksi pataan lisätään hyvin huuhdellut kikherneet ja jäinen pinaatti. Kuumennetaan kunnes pinaatti sulaa. 
Lopuksi sekaan kaadetaan kermaa tai ruokakermaa ja kiehautetaan hetken. Samalla kikherneet kypsyvät.
Kastike maustetaan suolalla ja mustapippurilla. 
Lisää joukkoon lopuksi juusto ja viimmeistele persiljalla tai korianterilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti