keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Meksikonpadassa ryynimakkaraa

Pitkästä aikaa jotain riisistä. Eri ruoka-aineiden eettisyyttä ja ekologisuutta on itsekseni miettinyt ja riisi on yksi niistä kyseenalaisista raaka-aineista. Hirveä hiilijalanjälki ja tuottajien työolot ihan kauheat. Kolkuttaa tällainen ja siksi käytänkin riisin tilalla usein ohraa. Nyt muutosta hidastaa puoliso, jolla kokeiluluonteinen gluteenittomuus. 

Pakastinta kaivellessa löytyi yksi paketti ryynimakkaraa. Se ei koko porukalle riitä, niin päätin jalostaa.
Risoton ystävät hirmustuvat, jos käyttäisin tästä risotto sanaa. En uskalla, niin olkoon tämä Meksikolainen ryynäripata.


Pirkan ohjeesta otin osviittaa ja vain vähän sävelsin.
Tämä oli hyvää uudelleen lämmitettynäkin
    • 1rs(400 g)Pirkka naudanjauhelihaa
    • 1sipuli sekä kevätsipuleita varsineen
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1(200 g)paprika
    • 2(n. 200 g)tomaattia
    • 3dlPirkka pitkäjyväistä riisiä mulla täysjyvää 500g
    • 7dlvettä
    • (n. 1/2 tlsuolaa)
    • korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti