sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Broileri-kaalipata ja perunamuussia sekä illaksi perunalättyjä

Broileripäivä tänään.
Tämä ruoka oli nuorisolle liikaa. "Miks aina tämmösiä ihme patoja jossa kaikki on sekaisin. Mä haluun syödä erikseen asiat enkä tommosta sotkua."
"Mää en kestä kun täällä pitää nähdä nälkää"
Nih, kiittämättömyys on maailman palkka.
Ulkona on ihan oikea kesä, mutta hiukan pitää silti pilkkoa. Puoliso toi kaupan tarjouksesta italialaisittain maustettuja broilerin paloja. Paistoin kevyesti.
Seuraavaksi pilkoin pannulle porkkanat väriä saamaan. Hetken kuluttua lisäsin sipulit kuullottumaan ja sitten kaalia melkein koko pata täyteen, sekä tietysti paprika. Uusi kaali kypsyy nopeasti, jotan porkkana tarvitsee hiukan etumatkaa.
Lähes kypsät broilerit päälle ja vielä pakastimesta pussin pohja parsakaalia.
Mausteeksi kanaliemi, jota pehmensin maustetulla ruokakermalla.
Suolaa ja mustapippuria tietysti myös.


Uunista tullessa pata/kastike oli herkullisen värikästä. Varmasti toteutuu virallisten suositusten viisi eri väriä annoksessa. 

Mummin lautasella perunamuussia, kastiketta ja vihreää salaattia

Yhdistetty päivällinen ja iltapala oli vohveleiksi jaloistunutta perunmuussia. Jääkaappikylmän muussin lämmitin ja lisäsin neljä kananmunaa sekä 150grammaa pinaattia. Maitoa ja vehnäjauhoa (jauhojen sekaan hyppysellinen leivinjauhetta) sen verran, että taikinasta tulee sopiva velli. Taikinaa kannattaa maistaa ja lisätä suolaa maun mukaan.

Maistuivat niin tavallisille vohveleille, että ne kannatti syödä mansikkahillon kanssa.
Sain luvan tehdä toistekkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti