tiistai 9. kesäkuuta 2020

Kasvisruokana hampparit


Päivällisen ja iltapalan yhdistäminen on kesäloman etuja. Aamut venyy ja lounas syödään myöhemmin kun tavallisissa talvioloissa. Itapalan voi melkein unohtaa tai tarjoilla vain jotain kevyttä.
Viimme viikonloppuna kun kaikki olivat kotona ja kasvissyöjillä valta, niin kokeilimme kasvishampurilaista. Lähtökohtaisesti jo hamppari sanan mainitseminen toi lapsille positiivisen makumielikuvan. Tällä kertaa se hiukan poikkesi hampurilaisten virallisesta versioista, mutta ei ollenkaan huonoon suuntaan.


Paahdettujen sämpylöiden väliin sai jokainen laittaa parhaaksi katsomasnsa täytteet.
Valittavana oli kuullotettua punasipulia, suolakurkkua, tomaattia, paistettua halloum-juustoa ja paistettuja ananasrenkaita. Pihvin virkaa hoiti suolalla ja mustapippurilaa maustetutu paahdetut bataatti kiekot. Mausteiksi sinappi, chilimajoneessi ja tietysti ketsuppi.


Sämpylä oli muhkea Pirjon Pakarin porkkana muhku. Oikein passeli hampurilaiseen.
Vihreä salaatti puuttui, mutta sitä sai annostella lautaselle hampurilaisen viereen itselleen sopivasti.


Pienimmillekkin kelpasi hyvin. Bataattipihviä luulin heidän vierastavan, mutta se oli  niitä minun ennakkoluuloja. Lapset söi loput pihvit ilman hamppareita ja tilasivat lisää.
Useammin pitäisi näitä tehdä, vaikka kahdelle ruokittavalle joutuukin tekemään eri ruuat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti