sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Juhlalohi

On syytä juhlaan.
Koronan karkoittamat lapset ja lapsenlapset ovat suositusten mukaisesti pysyneet pois. Onneksi on videopuhelut ja Watsapit ja muu ihmeellinen tekniikka, niin on saanut vähän helpotusta ikävään.
Pöytä katettiin seitsemälletoista. Vihdoinkin.

Suurin osa porukasta ei syö lihaa, osalle käy kala ja muutama on vallan vege. Tuosta kun ottaa keskiarvon, niin kunnon kala kävisi useimmalle. Kalattomalle kansalle vain  kasviskastiketta lisukkeilla, mutta siitä toiste.

Laitoin siis lohta, juhlalohta.
Kolme lohifilettä pakastimesta suoraan vuokaan. Kalat kylmään uuniin nahkapuoli ylöspäin ja uuni lämpenemään  kahteensataan asteeseen. Hetken kuluttua irroittelin varovasti kalasta nahan, ripautin päälle suolaa ja laitoin takaisin uuniin.
Kalojen päälle tein kastikkeen tapaisen tuorejuustokuorrutuksen. Aurinkokuivatun tomaatin makuista tuorejuustosta ja kermasata paksuhko kastike, johon lisätään  pilkottua sipulia, valkosipulia, suolaa, mustapippuria ja kuivattua tilliä.
Kastike kalojen päälle ja muutama tuore timjamin oksa koristeeksi.
Sitten vuoka takaisin uuniin ja salaatin tekoon.


Hyvin teki lohi kauppansa

Tässä "nuorisoannos" 

Yksi vuoka riitti juuri ja juuri. Välillä on tosi vaikea arvioida ruuan menekkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti