lauantai 9. toukokuuta 2020

Paneroitu seitifile



Millään en keksi tai oikeammin löydä ohjeita uusiin helppoihin kalaruokiin. Varsinkin nyt se on vaikeaa, kun olemme pienen kyläkaupan tai naapurikaupungin nouto-ostosten varassa. Oman kylän kaupassa on tietysti pakasteallas, jossa on tavanomaiset seitifileet ja niillä tulee hyvin toimeen. Mutta, nyt juuri kun se ei ole mahdollista tekisi mieli tehdä jotain erillaista

Tänään vaihteeksi kalanpalaa.
Hyvää tämäkin oli ja helppo tehdä. Ainoa ongelman tapainen on huonosti toimiva liesituuletin ja koko talossa leijuva paistetun kalan tuoksu.
Olen pyytänyt äitienpäivälahjaksi korjaajaa.






400 g seitifileetä (pakaste)
2 kananmunaa
korppujauhoa
rypsiöljyä
suolaa
oreganoa
ruohosipulia (halutessasi)

Valmistus:
Ota seiti sulamaan pakkauksestaan noin 2 tuntia ennen valmistusta.
Heitä ylimääräinen neste pois ja kuivaa kala talouspaperilla. Leikkaa fileet paloiksi.
Vatkaa kananmunat haarukalla kulhossa, lisää 2 ripausta suolaa sekoittaen.
Laita korppujauho toiseen kulhoon ja lisää siihen oreganoa (ja halutessasi ruohosipulia), sekoita.
Dippaa kalapalat ensin kananmunaseokseen. Sen jälkeen pyörittele ne korppujauhossa ja taputtele hieman että korppujauho tarttuu hyvin.
Lämmitä vähän öljyä paistinpannussa ja paista kala kummaltakin puolelta kunnes saa kauniin värin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti