sunnuntai 14. helmikuuta 2021

PUNAJUURI-HIRVENLIHAPATA

Kaivelin pakastinta vähän syvemmältä ja sieltä löytyi vielä hyvän kokoinen pala hirvenlihaa. En tiedä mistä kohti eläintä kyseinen lihapala on, mutta palapaistina ja pitkään uunissa haudutten siitä tulisi hyvää. Uuni hoitaa padan hoitaa ja ihmisten pitää vain muistaa tulla syömään.
Tein padan kaksinkertaisena ja punajuuren viljelijänä lisäsin vielä sekaan ekstrajuureksia. 


Punajuuri-hirvipata

600g paloiteltua hirvenlihaa
1rkl öljyä
2 sipulia
1 valkosipulin kynsi
4 punajuurta
2 porkkanaa
1tl suolaa
0,5 tl pippuriseosta
1 tl rosmariinia
 1tl timjamia
kiehuvaa vettä

Ruskista lihat kahdessa erässä pannulla ja siirrä ne pataan.

Kuori ja paloittele sipuli, punajuuret, porkkana ja lanttu. Lisää pataan mausteiden kanssa. Sekoita ainekset. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että ainekset peittyvät. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tunnin ajan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti