sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Pellillinen mustikkapiirakkaa

Tässä talossa on maailman arkisin emännöitsijä, joka tekee vierasvaraksi vain tavallisia piirakoita. Suunnitelmissa on toki kaikkea, mutta piirakkatalous saa nyt olla riittävän hyvää.

Uuden mustikkapiirakan tein Valion sivuilta löytämälläni ohjeella.


MURUSEOS

1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl

TAIKINA

2 dl
sokeria
1 dl
6 dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
1 prk (400 g)
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa

PINNALLE

400 g
mustikoita
2 tl
perunajauhoja

Valmista ensin piirakan pinnalle tuleva muruseos. sekoita ainekset ja siirrä sivuun.
Valmista taikina: Yhdistä sokeri, rasva, munat ja jugurtti. Lisää kuivat aineet seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperille vuoratulle uunipellille (n.28*35 cm)
Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauho ja levitä ne taikinan pinnalle.
Ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
Paista uunin kekiosassa 200 astetta 30 min tai kunnes piirakka on kypsää.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti