sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Tomaattinen mureke




Usein viikonloppuisin on isoja lapsia kotona ja vähän enemmän porukkaa pöydässä.  Ruokaa tarvitaan enemmän, mutta aikaa valmistamiseen ei ole sen enempää kuin arkenakaan, ehkä jopa päinvastoin.
Tänään syntyi nopeasti suuri muhkea mureke.

Ihan tavallinen tomaattinen mureketaikina sisältää:
 2kg pihvikarjan jauhelihaa
 kanamunia
 kuullotettua sipulia
 soseutettua tomaattia
 lorauksen hunajaa tomaattia tasaamaan
 Dijon sinappia 
 pieniksi pilkottua chiliä, ei kovin vahvaa
 herbamarea
 sekä mustapippuria

Sitten vaan sekoitellaan ja taputellaan vuokaan.
Päälle raastetaan jääkaappiin unohtuneet juustonkannat.
Tämä murekeon tehtävä laidalliseen vuokaan, koska taikinasta puuttuu nesteitä sitova korppujauho ja kastike syntyykin siinä samalla.

Murekkeen seuraksi vihreää salaattia sekä coleslaw salaatia. Ja tietysti perunaa.
Coleslavin t
ein näin:
vajaa kilo valkokaalia silpuksi
3 porkkanaa karkeaksi raasteeksi
Kastike: 1dl majoneessia
2dl kermaviiliä
1rkl omenaviinietikkaa
1tl sokeria
suolaa ja pippuria hiukan
Talvella lisään hiukan anansamurskaa tai pelkkää ananasmehua, mutta nyt kaali on parhaimillaan eikä kostukkeita tarvitse.






Iltapalaksi valmistui Mokkosia tai eli piimälettuja.
Litra luonnonjugurttia
kuusi kananmunaa,
2dl ruokosokeria
litra gluteiinittomia kaurajauhoja
nostatus soodalla.

           Kaveriksi mansikka-omena hilloa ja vaahterasiirappia.
                                   Taas jaksaa

Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti