maanantai 17. helmikuuta 2020

Tonnikalapihvit ja muussi



Tänään oli ensimmäinen "lomapäivä". Sitaatit siksi, koska meidän lomalaiset käyvät kahden eri kunnan kouluissa ja niissä lomat on eri aikaan. Talvilomien hajoaminen  harmittaisi, jos olisimme lähdössä jonnekkin, mutta tänä talvena  hajautus sopii hyvin. Nyt lomaileva Teini pitää hiljaisuudesta ja omasta rauhasta,eikä kaipaa pois kotoa.
Ehkä me jotain äiti-tytär kivaa tälle viikolla keksitään. 

Tänään kokeilin ihan uutta reseptiä, tonnikalapihvejä säilykkeestä.
Ohjeen otin Hellapoliisin sivuilta ja ihan pikkusen muuttelin.




Tonnikalapihvit 16 kpl

2dl couscousia, jonka vaihdoin quinoa seokseen
4dl kermaa/vettä tai muuta kosteaa
2prk tonnikalapaloja vedessä
2prk tonnikakapaloja öljyssä
2prk tonnikalapaloja sweet chili
3kananmunaa
tilliä
Mittaa couscous tai muu kulhoon, lisää neste ja anna seistä viitisen minuuttia. Lisää valutetut tonnikalat ja munat sekä silputtu tilli.
Sekoita tasaiseksi.
Muotoile pihveiksi ja paista lempeällä lämmöllä rasvassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti