Maanantait on aina kiireisiä ja tänään lisäsekavuutta päivään aiheutti perheeseen asettunut flunssa. Lapset ovat jo jotenkin parantuneet, mutta me aikuiset vielä haamuhiivitään. Ainoastaan pakolliset tehtiin ja loppu aika vain oltiin sekä hörpittiin kuumaa.
Lounaaksi tarjoilin mitä sattuu.
Tänään pidettiin kasvisruokapäivä ja päivälliseksi söimme soija-makaroonilaatikkoa. Toipilaana kasvisruoka maittaa paremmin kuin lihaisa annos.
Ainekset (6 annosta)
- 5 dlvettä
- 1 kplkasvisliemikuutiota
- 2 dlsoijarouhetta
- 300 gtäysjyväpastaa
- 1 kplsipulia
- 1 kplvalkosipulinkynttä
- 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- 1 rklmausteseosta (jauheliha)
- 1/2 rklpaprikajauhetta
- 7 dlkevytmaitoa
- 2 kplmunaa
- 50 gjuustoa (raastettuna)
Kiehauta vesi ja liemikuutio. Keitä soijarouhetta liemessä noin 5 minuuttia. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Hienonna sipulit. Kuumenna rasva pannulla. Paista sipuleita ja valutettua soijarouhetta hetki. Mausta. Sekoita maustettu soijarouhe makaronien joukkoon, ja kumoa seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Sekoita maitoon munat ja kaada makaroniseoksen päälle. Ripottele makaronilaatikon pinnalle juustoraaste. Paista soijarouhe-makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti