Kukkakaali on yksi lempikasveistani. Kotipuutarhurille se ei ole kaikkein helpoin viljeltävä, mutta onnistuu jos säät suosii ja tarhuri tahtoo. Kokeilin joskus, kauheasti työtä muutaman kaalin takia.
Surkeasta viljelykokemuksesta viisastuneena (laiskistuneena) ostan syksyllä isomman satsin kerrallaan ja pakastan talvikäyttöön.
Ilman höyryttelyjä tai muita mutkia vain raastan kaalit ja pussitan.
Lisään kukkakaalia kaikkeen mahdolliseen, mutta eniten menee ihan suoraan raakarouskutteluna. Puheterapeutin mukaan rouskuttelu ennen varsinaista ateriaa on hyväksi suun motoriikalle ja uusille hampaille. Se myös auttaa lapsia odottamaan pöytään pääsyä ja on askel kohti ruokarauhaa.
Uutena herkkuna kukkakaalista valmistui ameriikkalaisten rakastamaa Mac & Cheese
1 | 1 | (600 g) kukkakaali |
2 | 5 dl | fusillipastaa |
3 | 250 g | cheddar-ruokasulatejuustoa (Koskenlaskija) |
4 | 150 g | juustoraastetta |
5 | 1 tl | suolaa |
6 | ripaus | rouhittua mustapippuria Ohjeet
Paloittele kukkakaali pienemmiksi kukinnoiksi. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 4 minuuttia.
Lisää kukkakaalin kukinnot ja jatka keittämistä vielä 5 minuuttia.
Valuta vesi pois.
Sekoita joukkoon sulatejuusto, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan.
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti