sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Rakkaudesta kukkakaaliin



Kukkakaali on yksi lempikasveistani. Kotipuutarhurille se ei ole kaikkein helpoin viljeltävä, mutta onnistuu jos säät suosii ja tarhuri tahtoo. Kokeilin joskus, kauheasti työtä muutaman kaalin takia.



Surkeasta viljelykokemuksesta viisastuneena (laiskistuneena) ostan syksyllä isomman satsin kerrallaan ja pakastan talvikäyttöön.
Ilman höyryttelyjä tai muita mutkia vain raastan kaalit ja pussitan.


Lisään kukkakaalia kaikkeen mahdolliseen, mutta eniten menee ihan suoraan raakarouskutteluna. Puheterapeutin mukaan rouskuttelu ennen varsinaista ateriaa on hyväksi suun motoriikalle ja uusille hampaille. Se myös auttaa lapsia odottamaan pöytään pääsyä ja on askel kohti ruokarauhaa.





Uutena herkkuna kukkakaalista valmistui ameriikkalaisten rakastamaa Mac & Cheese


11(600 g) kukkakaali
25 dlfusillipastaa
3250 gcheddar-ruokasulatejuustoa (Koskenlaskija)
4150 gjuustoraastetta
51 tlsuolaa
6ripausrouhittua mustapippuria

Ohjeet


Paloittele kukkakaali pienemmiksi kukinnoiksi. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 4 minuuttia.
Lisää kukkakaalin kukinnot ja jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. 
Valuta vesi pois.

Sekoita joukkoon sulatejuusto, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskeniherkkua.
  • Lapsoset, jotka harvoin pitävät kypsennetystä kukkakaalista söivät innolla uutta makarooniherkkua.
    Kaverina tarjoiltiin possunfilettä, joka oli uunissa muhitettu kypsäksi juuresten kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti