sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Omenapiirakkaa ja uusi blogi

                     

Aloitan uuden blogin, johon tarkoitukseni on kerätä hyviä tavalliseen kotiarkeen sopivia ruokatunnelmia sekä muuta aiheeseen sopivaa. Kolmen omaishoitajana ja kolmen sijaisäitinä ainoa keino säilyä edes kohtuulisesti järjissään on tehdä työstään harrastus. Sitä tämä on.

Uuden blogin avajaiskahvilla tarjoillaan omenapiirakkaa.


 Tätä piirakkaa teen usein päällisiä sen mukaan muunnellen mitä kaapeista löytyy. Rapsakka toscapäällinen kruunaa kaiken.
   

Omena-puolukkatoscapiirakka


  4 munaa
3dl sokeria
250g voita
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1dl maitoa

Päälle
6-8 pientä kotimaista omenaa
1,5dl puolukoita
2tl kanelia

Kuorrutus
100g voita
2dl sokeria
1dl kuohukermaa
200g mantelilastuja
2rkl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Sekoita muna-sokerivaahtoon voisula, jauhoseos ja maito.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi levyksi.
Viipaloi omenat taikinapohjalle. Ripottele puolukat ja kaneli omenoiden päälle.
Paista piirakkaa 200-asteessa 20minuuttia
Valmista kuorrutus piirakan paistuessa.
Sulata voi kattilassa. Lisää muut aineet ja keitä keskilämmöllä sekoitellen noin viisi minuuttia. Varo pohjaanpalamista.
Ota piirakka uunista ja lusikoi kuorrutus sen pinnalle.
Jatka paistamista noin seitsemän minuuttia, kunnes tosca ruskistuu kauniisti. Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa ruuduiksi. 



Toivottavasti pidät piirakasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti