sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Kalapihvit

Oikean ja kunnollisen kalan valmistaminen on vielä(kin) opettelua. Laiskuuttani ostan meidän pikkukylän kaupasta helpoten saatavaa kalaa ja vain sellaista mikä varmasti tulee syödyksi. Yleensä se on pakasteseitä tai lohta, joskus harvoin tarjolla on siikaa. Nuorena äitinä, parikymmentä vuotta sitten, kerran kuukaudessa ajoi kalakauppias pakettiautollaan pihaan ja huusi ovelta "kalaaki ois". Myytävänä oli samana aamuna merestä nostettua silakkaa ja kasvattamolta haettua lohta. Sisällä olevat kissat kuulivat silakan kutsun ja saivat hervottomat hepulit ennen kuin me huomasimme kalakauppiaan tulleen pihaan.
   
Kotiruokalistalle yritän laittaa ainakin kaksi kalaruokaa joka viikko ja koulussa saavat kolmannen. 
 


Kalapihvit

800g kalaa, esim. sei
2 sipuli
2rkl vehnjauhoja
reilu 1dl korppujauhoja
reilu 1dl kermaa
suolaa tai herbamarea
paprikajauhetta, valkopippuria
ripaus sokeria
4tl tomaattipyrettä

Hienonna kala ja sipuli mössömassaksi vaikka sauvasekoittimella. Lisää jauho, korppujauho, kerma ja mausteet. Anna massan seistä hetken.
Paista pihivit voissa kypsiksi. Massa on löysää, niin sen voi nostella vaikka kahdella lusikalla paistinpannulle ja muotoilla vasta siinä.
 arjen perusruokaa.


Mummun mökkiin lähti suositusten mukainen viiden värin annos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti