tiistai 3. lokakuuta 2023

Mustikkapiirakka ja vintin siivousta

Nyt teki mieli  jäätelöä ja jotain muhevaa sen alle. 
Piirakan ohjeessa oli tavallisia vehnäjauhoja, mutta koska nyt oli tarve gluteenittomalle niin vaihdoin jauhot gluteenittomiin. Niin vähän olen gluteenittomia tehnyt, etten ollut ollenkaan varma onnistuuko.
 Hyvin onnistui, eikä porukka edes huomannut eroa.


Mustikkapiirakka

150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja (vaihdoin gluteenittomiin)
1 tl leivinjauhetta
n.200 g mustikoita
4 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja


Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.


Sekoita kohmeisten mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos puolikypsän piirakkapohjan päälle. Jätä 1 cm leveä reunus ilman marjoja. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.


Poika tuli ja komensi meidät hommiin.

 Kodin yläkertaa eli kylmää vinttiä on tyhjennetty muutama pölyinen päivä. Käsittämätöntä mitä kaikkea epätärkeää tulee varastoitua kun on tilaa mihin kerätä. Useampi kuorma on viety kierrätykseen, Konttiin ja kaattikselle, ja vielä tullaan viemään.


Ennen-kuvaa en kehtaa edes itse katsoa, mutta uusi lattia ja hyllyt on kyllä nätit.

(tähän oli tarkoitus tulla huone....silloin melkein kolmekymmentä vuotta sitten) 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti