Syyssateisiin sopiva ruoka syntyy vaivattomasti kaalista,
vaikka mielestäni kaali on hyvää ihan aina.
Uunissa haudutettuna tai perinteisenä kaalilaatikkona se on silkkaa juhlaa.
Edellisen postauksen liharupeamasta käytin nyt helpoimman eli jauhelihan. Hyvin maustetut possun suikaleetkin sopisivat tähän tosi hyvin. Nyt jo tekee mieli.
Helppo ja nopea kaalipata
400 g naudan paistijauhelihaa
6 kpl pieniä uusia sipuleita varsineen
n. 600 g kaalia
3-4 porkkanaa + viipaloituna
1 dl vettä
siirappia
(suolaa)
1 lihaliemikuutio
soijakastiketta
paprikajauhetta
kuivattua meiramia
sitruunapippuria (tai musta- tai valkopippuria)
Ruskista jauheliha + sipulit kuumalla paistinpannulla. Lisää porkkanapalat mukaan freesantumaan. Lisää paloiteltu kaali, mausteet ja vesi. Hauduta kannen alla kypsäksi n. 25 min välillä sekoitellen. Tarkista maku ja lisäile mausteita tarpeen mukaan. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.
Heille, jotka eivät rakasta kaaliruokia on järjestettävä muuta hauskaa.
Teinien tekosia nämä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti