keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

Uunilohi ja kylmä kastike

Lapsi kävi taannoin koskella testaamassa uutta virveliään ja toi sieltä muutaman mukavan lohen. Fileointiin saimme hieman ammatillista apua. Helpolta näytti, mutta kun itse yritin, niin vaikeaa oli.
Pitäisi lapsen käydä useammin kalastamassa, niin saisin harjoitusta.

 Eilen nautiskelimme tällaista.
Maustoin lohen vain suolalla, sitruunapippurilla ja kuivatuilla sipuleilla.


Tämä kuivattu sipulisekoitus on tosi hyvää. Se maistuu hyvälle ja väri on kauniin vihreä. 




Kermaviilikastike
200 g kermaviiliä
200 g creme fraichea
1 rkl dijon sinaappia
2 tl valkoviikietikkaa
1 rkl sokeria
tilliä hieninnettuna
valkopippuria


Emme syöneet yhdellä aterialla kahta filettä.
Siitä mitä jäi tein tänään lounaalle paistoksen, johon tuli lohen lisäksi eilisiä keitettyjä perunoita ja vähän kasviksia, fetaa ja ruokakermaa päälle. Mausteeksi vain suola ja sitruunapippuri sekä kuivattua sipulisekoitusta.
Uunissa 175 niin kauan kun pinta näyttää valmiilta. Kaikki aineethan on jo valmiiksi kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti