tiistai 19. huhtikuuta 2022

Aurinkoinen aprikoosipiirakka


Pääsiäisenä saatiin pitkästä aikaa vieraita ja teki mieli kokeilla jotain uutta ohjetta. Jos olisin järkevät tekisin tekisin vieraspöytään jotain jo hyväksi havaittua. Uusi ohje on aina pieni riski, mutta tämä riski kannatti ottaa.
  Varastoissa oli vieä muutama säilykepersikkapurkki ja rahkaa, niin mitäpä sitä muuta kuin pääsiäisen väreihin sopivaa piirakkaa.
Tämä on vanha ohje, jonka löysin "Roosa hämmentää"-blogista. Kiitos sinne!


Pellillinen piirakkaa

4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
250 g margarinia

Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista. 
1 muna
1 lasi piimää/maitoa/jogurttia
Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille.

Täyte:
½ lasia sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 muna
500 g maustamatonta maitorahkaa
n.400 g säilykepersikoita

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Ripottele päälle paloitellut persikat ja muruseos. Paista 200 asteessa n.25 min.



2 kommenttia:

  1. Herkullista piirakkaa. Tuttu on ohje ja monet eri makuiset piirakat sillä on tehty, myös pelkällä rahkatäytteellä. Sokeria laitan nykyisin vähän vähemmän, lisään suolaripsauksen taikinaan ja koska en tykkää soodan käyttäytymisestä leivonnassa, laitan sitä vain vähän ja enemmän leivinjauhetta.

    VastaaPoista
  2. Sinulla Mimmi M onkin blogi täynnä uskomattoman hyviä ohjeita. Käynkin sulla kylässä ainakin kerran päivässä, enkä ymmärrä miten ahkera olet. Sieltä löytyy aina hyviä ideoita.
    Sinulta opin, että suolaa kannattaa aina lisätä. Tähän en huomannut sitä laittaa. Ensikerralla muistan.

    VastaaPoista