maanantai 17. tammikuuta 2022

Täydenkuun omenapiirakka

 Olin varannut kotiin enemmän omenoita kuin perhettä huvitti syödä ja osa alkoi jo rypistyä. Helpoin tapa vähentää varastoja on tehdä piirakkaa. Pohjasta tekee pehmeän ja vähän erillailla maistuvan taikimassa käytettävä mantelijauhe. Ihan mukava ohje tämäkin. 


Omenapiirakka

Pohja:
100 g
1 1/4 sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl mantelijauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 dl luonnonjugurttia

Täyte:
2 (300g) isoa hapahkoa omenaa
1,5 kanelia
sokeria tai juoksevaa hunajaa
Laiton lisäksi omenenpalojen alle omenasosetta


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja jugurtti.
Levitä taikina halkaisijaltaan 24-25cm vuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori omenat, poista niistä siemenkodat. Viipaloi omenat ja levita ne pohjan päälle.
Ripota pinnalle kanelia sekä halutessasi sokeria tai hunajaa.
Paista omenapiirakkaa uunin-/keskiosassa 175 asteessa n. 35 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti