maanantai 3. tammikuuta 2022

Arki alkaa keitolla ja kiisselillä

 Tänään oli vuoden ensimmäinen virallinen arkipäivä. Välipäiväthän ovat vielä joulua, lepoa ja suklaan syöntiä varten. Arki tarkoittaa myös sitä, että viimmeisetkin joululomalaiset ovat poistuneet ja on jälkipyykin aika.

Ruuaksi perheelle tein ison kattilallisen jauhelihakeittoa. Samalla hiukan inventoin jääkaappiin jääneitä kasviksia ja kaikki vähänkin epäilyttävät pääsivät kattilaan. Tästä tuli oikein maukas talvipäivän keitto.  

Samalla kun keitto kypsyi viereisellä liedellä valmistui välipalalle mansikka-raparperikiisseli. Äitini opetti, että kunnon kiisselit syödään kermavaahdon kera. Mitäpä sitä hyviä käytäntöjä muuttamaan.

Kun tällaiset lakanapinot odottavat mankelia, niin kyllä tietää kermavaahtonsa ansainneen


Samalla kun mankeli pyörii tulee koko lakanavarasto inventoitua ja liinavaatekaappi siivottua.


3 kommenttia:

 1. Tein eilen hernekeittoa ja pannukakkua. Hernari oli ihanan kevyttä joulun ruokien jälkeen ja pannukakun kanssa ehdottomasti kermavaahtoa ja mansikoita! :)
  Ihanaa miten siistissä pinossa ja sileinä teillä on lakanat. Joskus keskusteltiin tästä työkavereiden kanssa, kun aika monelta löytyi kotoa mankeli. Itse olen sitä tyyppiä joka ei silitä mitään, en edes verhoja. Mieheni silittää itse työpaitansa, mutta ne onkin ainoita mitä meillä silitetään. Sileät lakanat on kyllä <3 mutta laiskana ihmisenä kaikkeen tottuu! :D

  VastaaPoista
 2. Täällä myös keittopäivä tomaattikeitto odottaa syöjiään.
  Täytyykin taasen ensi viikolla valmistaa jauhelihakeittoa se on niin maukas arkiherkku ruoka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peruskeitot on hyviä joka säällä ja niitä on helppo muokkaila makunsa mukaan.
   Tein sinun ohjeella hampurilaissämpylöitä ja tulikin todella sopivan pehmeitä hamppareihin.
   Laitoin ohjeen muistiin seuraavaa kertaa varten. Kiitos!

   Poista