torstai 1. huhtikuuta 2021

Päärynätoscakakku


Pakastin on kanteen asti täynnä, mutta mitään vierasvaraa sieltä ei löydy, ei taaskaan. Huomenna on luvassa kahvitteluseuraa ja haluaisin tarjoilla jotain hyvää. 
Nettiä selaillessa tuli eteen tällainen päärynä-toscakakku ja kun sattumalta oli jäljellä vielä tarvittavat kaksi päärynää, niin päätin kokeilla.


Päärynätoscakakku:

2 kananmunaa
1,5 dl sokeia
100 g voita
0,5 dl maitoa
2 tl kaardemummaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl mantelijauhoa
2 dl vehnäjauhoa
2 päärynää

Kuorrute:
3/4 dl sokeria
75 g sokeria
100 g mantelilastuja

1. Pingota irtopohjavuoan (20cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoka.
2. Vatkaa kananmunien rakenne rikkki kulhossa kierrevatkaimella.
3. Lisää joukkoon sokeri, sulatettu voi, maito, kaardemumma, leivinjauhe ja mantelijauho ja sekoita. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita joko lusikalla tai nuolijalla. kaada taikinavuokaan. taikina on aika löysää, mutta ei kuitenkaan juoksevaa.
3. Kuori päärynät. Leikkaa päärynät neljään osaan ja poista siemenkodat. Viipaloi päärynät ja levitä ne vuokaan kakun päälle.
Esipaista kukkua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kakku on keskeltähyytynyt.

4. Kakun paistuessatee kuorrute. Mittaa sokeri ja voi kattilaan ja sulata voi. Lisää mantelilastut ja keitä muutama minuutti sekoitellen, kunnes seos alkaa paksuuntua.
5. Levitä kuorrute kakun päälle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia, kunnes kakku on kypsä ja alkaa irrota reunoilta.




 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti