keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Kesäkurpitsavuoka



KESÄKURPITSAVUOKA

1 prk tomaattimurskaa
700g jauhelihaa
1 sipuli
tuoretta timjamia
1 prk (120 g) punaista pestoa
1 prk mascarponea (tai ricottajuustoa)
1 sitruunan kuori
2 kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
suolaa
1 jotain juustoraasretta

Murskaa tomaatit käsin. Voit hyvin käyttää myös tomaattimurskaa. Lisää joukkoon pienitty chorizomakkara, sipuli ja timjami. Anna kastikkeen poreilla noin 10 minuuttia liedellä paistinpannussa.

Höylää sillä välin kesäkurpitsoista siivuja pituussuunnassa juustohöylällä.
Sekoita pesto, mascarpone ja sitruunan raastettu kuori täytteeksi. Kaada tomaattikastike vuoan pohjalle.

Levitä aina kaksi kesäkurpitsasiivua tasolle hieman limittäin pituussuunnassa. Nostele reipas ruokalusikallinen täytettä kesäkurpitsasiivujen päälle nokareeksi ja rullaa kesäkurpitsasiivut rullalle. Sudi rullat päältä oliiviöljyllä. Ripottele hieman suolaa ja revi päälle vielä mozzarellaa. Paista uunin keskitasolla 180-asteessa noin 30 minuuttia. Lopuksi voi vielä nostaa hieman lämpötilaa ja laittaa uunin grillivastukselle.


Jääkaappiin oli unohtumaisillaan muutama kesäkurpitsa. Löysin niille ennen kokeilemattoman käyttöohjeen ja varastoissa sattui olemaan muutkin tarpeelliset tarvikkeet.
Tulos ei valitettavasti ollut kovinkaan erikoinen. Täytteessä käyttämäni punainen pesto ei ollut perheen mieleen, mutta jollain tutulla kurpitsojen täytteellä vuoka olisi ilman muuta saanut paremmat arvostelut.
Mutta tällaista se välillä on, lunta tupaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti