Tämä ruoka valmistui jo syksyllä, kun kurpitsa-aika oli parhaimmillaan. Kurpitsat ovat yksi niistä kasveista, joita tulee käytettyä vain kun kotimaista satoa on saatavilla, joko omalta maalta tai kyläkaupasta. Nyt vasta näin vanhan emännöitsijänä olen opetellut käyttämään niitä ruuanlaitossa ja mukavia makuja on tullut.
Tässä yksi uusi kurpitsaherkku, josta piti koko väki.
Otetaan yksi kaunis spaghettikurpitsa.
Halkaistaan se ja poistetaan siemenet.
Halkaistaan se ja poistetaan siemenet.
Puolikkaat laitetaan leikkuupinta alaspäin voideltuun vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Kurpitsa kypsyy puolessa tunnissa kahdessasadassa
Jäätelökauhalla kuopastaan kuoren sisältä kurpitsat kuppiin ja sekoitetaan sekaan kaikkea hyvää. Nyt sekoitin fetaa, paahdettua paprikaa, tomaattia, sipuleita ja curryä, sekä suolaa ja mustapippuria.
Päälle juustoraastetta.
Uuniin grillivastuksen alle siksi aikaa kun juusto sulaa ja pöydän saa katettua.
Uuniin grillivastuksen alle siksi aikaa kun juusto sulaa ja pöydän saa katettua.
Kauha kävi niin sukkelaan, etten melkein kerinyt kuvaamaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti