sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Puolukkapiirakka glut.

Tänä vuonna metsä antoi runsaan puolukkasadon koko Suomessa. Takavuosina olemme olleet hävettävän huonoja marjastajia, mikä johtuu pääelinkeinosta. Samaan aikaan metsämarjojen kanssa valmistuu sato myös pelloilla ja puutarhassa. Metsään ei vaan ole enää rahkeet riittänyt. Onneksemme puolisolla on ahkeria siskoja, jotka ovat pitäneet meidät niin puolukassa kuin mustikassakin.  Tänä syksynä puoliso kävi muutamana iltana lähimetsässä ja kummallakin kerralla saaliina oli täysi marjaämpäri. (Onkohan se tulossa vanhaksi.)

Nyt on pakastimessa pienissä pusseissa kaksi ämpärillistä kokonaisia puolukoita sekä kellarissa valmiiksi survottuna toiset kaksi ämpärillistä. Ne riittää koko talveksi.

Osa porukastamme on gluteenittomia ja toivossa saada heidät kotipiipahdukselle tein heille sopivaa puolukka-kinuskipiirakkaa Tällä ohjeella tuli erittäin hyviä pohja.


Piirakan tein näin:

150g huoneenlämpöistä voita

1,25dl sokeria

1 kananmuna

1,25dl vehnäjauhoa (tässä gluteeniton jauho)

1,25 grahamjauhoa (tässä gluteeniton kaura)

1tl leivinjauho

0,5dl maitoa

Täyte:

200g kermaviiliä

1 kananmuna

0,5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

tuoreita puolukoita, joiden päälle lorottelin hiukan kinuskikasteiketta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti