Tämän kesän ensimmäinen mansikkakakku oli nopsa tilaustyö. Minä tilasin ja lapset teki.
Pohja oli gluteeniton neljän munan sokerikakku.
Nyt teimme näin
Riko neljä huoneenlämpöistä kananmunaa juomalasiin.
Toiseen lasiin hienoasokeria aavistuksen vähemmän kuin munia
Kolmanteen lasiin 50/50 gluteenitonta jauhoa ja perunajauhoa yhtä paljon kuin kananmunia on lasissa.
Puolisen teelusikkaa leivinjauhetta, jos siltä tuntuu.
Voitele ja jauhota vuoka
Paista 175 asteessa uunin alaosassa 30-35 minuuttia
Meidän kakku oli hiukan liian kauan uunissa tai muusta syystä pinnalta kuivui ja ensimmäinen kerros mureni. Asia ratkaistiin vaihtamalla ensimmäisen ja toisen kerroksen paikkkaa.
Kakun väliin tuli mansikoiden lisäksi vaniljakreemiä, joka kermavaahdolla ja rahkalla tuhditettiin.
Kokeilussa oli ensimmäistä kertaa kaurakerma, josta syntyi pintavaahto. Lastenkin oli sitä helppo pursottaa ja pursotukset pysyivät yllättävän hyvin paikoillaan helteestä huolimatta. Kaurakerman teollinen maku vain oli pettymys.
Mansikkakaukussa on tietysti parasta mansikat ja se, että oikeasti on kesä.
Pursotteilla ja muilla silmäniloilla ei niin väliä.
Hansu ei meidän kritiikistä välittänyt vaan nautti herkkunsa hyvällä halulla.
Oikeasti se oli hyvää, vaikka yritin esittää kriittistä.
Onhan nyt vihdoinkin kesä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti