tiistai 21. heinäkuuta 2020

Arjen tohinaa ja chinen kaali-broileripata


Aikomukseni oli useamman kerran viikossa merkitä muistiin erään emännöitsijän elämänvaiheita, mutta niin vaan arki vie mennessään ja hyvät aikeet unohtuvat. Blogin luonnoksissa lojuu toista sataa alkavaa ajatusta, jotka vielä eräänä päivänä julkaisen.
Nyt tavallinen, tai vähän epätavallisempi pyöritys vaatii keskittymistä, mutta kunhan tästä rauhoitutaan, niin palaan innolla paistosteni pariin.

Näiden pyöriäisten hoitaminen on yksi parhaista arkipyörityksistä.

On meillä silti keritty syödä.
Tänään valmistin pitkästä aikaa aikaa vähän tulisempaa kaalipataa.
Varhaiskaalin aikaan syömme joka päivä kaalia joko raakana tai kypsennettynä, usein kumpanakin.


 Kaalin kaveriksi valitsin broilerin ja chilisen grillijuuston sekä paprikaa, sipulia ja palan palsternakkaa. Mausteena sitruunaista pestoa, suolaa ja mustapippuria.
Broilerin paistileikkeet maustoin ja kypsensin pannulla, jonka jälkeen leikkelin ne sopiviksi haarukkapaloiksi. Grillijuustopalojen paistaminen kuumalla pannulla antaa niille mukavan pinnan.
Sipulit kuullotin, mutta muut kasvikset vain lisäsin pataan broilerin ja juuston päälle.
Loraus vettä sekä mausteet ja lisäkeriisin kypymisen ajaksi kannen alle hautumaan.


Siitä sitten ääntä kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti