perjantai 19. kesäkuuta 2020

Neljäs lomapäivä: broilerikastike ja mattojenpesua

Neljäs lomapäivä on juhannusaatto ja lämmintä riittää. Ihanaa.
Tänään ei keittiössä näkynyt lapsityövoimaa, niimpä sain tehdä kaiken itse. Onhan se tärkeää ,että lapset oppivat tekemään, mutta paljon helpompaa on tehdä ihan itse. (huonon äidin puhetta)

Nyt ruokana oli broilerin suikaloiduista minuuttipihveistä valmistettu tomaattinen kastke ja perunat.
Ensin paistoin broilerin fileet pannulla ja otin leikkuulaudalle syrjään, suikaloin.
Tykkään laittaa kastikkeisiin kesäkurpitsaa täyttämään tilaa ja antamaan kermaisuutta. Yksinään keskurpitsa ei maistu juuri millekkään. Jos sen raaskii kuoria saa siitä ruokaan ihanaa samettista tuntua.
 Sipulit kuullotin ja lisäsin pannulle kesäkurpitsan sekä valkosipulin. Pakastimesta löytyneen kipollisen tomaattikastiketta kippasin sekaan. Päälle lihat ja noin kolmannes Koskenlaskija paketista. Mustapippuria rouhin päälle ja lisäsin hiukan vettä.
Siinä se kannen alla hautui odotellen perunoiden kypsymistä.


Lopuksi lorautin hiukan kermaa, lisäsin minitomaatteja ja basilikaa sekä maistoin suolan.
Hyvää siitä tuli

Lomapäivän projektina tänään oli matonpesua.
Ensi viikollekkin jäi vielä pino mattoja, mutta eiköhän se onnistu jos säät on yhtä suosiolliset kuin tänään oli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti