lauantai 13. kesäkuuta 2020

kasvispihvit

Hyvää kasvispäivää kaikille!
Tänään on taas päivä, jolloin opettelen uusia kasvisruokajuttuja. Helppoa se ei ole, koska ravintolani asiakkaat ovat kunnon konservatiiveja ja välillä ärsyttävän nirsoja. Jos kyse on uudesta jäätelömausta, niin kyllä kelpaa, mutta kasvisruuat..... Vähän eri juttu.

Nämä pihvit ovat enemmänkin lättyja kuin pulleita pihvejä. Ohjeessa oli vehnäjauhoja, mutta jätin ne pois ihan kokeilumielessä ja lättyjähän niistä tuli. Se mitä lounaalta jäi söimme iltapalalla ruisleivän päällä. Siinä uusi herkku.

Aloitin raastamalla porkkanaa, mukulaselleriä, kesäkurpitsaa, sipulia ja grillijuustoa, kasan kutakin.

Sekoitin smetanan joukkoon neljä kananmunaa, sellerisuolaa, mustapippuria, hiukan chiliä. Taikinamassa kannattaa maistella, koska joissain juustoissa on todella paljon suolaa. Lisäsin kasvikset ja juuston maustetun smetanan sekaan.
Paistoin ensin pihvejä lettupannulla, mutta koska jätin jauhot pois hommasta ei tullut oikein mitään.

Nostelin lettuset pellille leivinpaperin päälle ja laitoin uunin kiertoilmalle, 175 astetta ja parikymmentä minuuttia. Huomattavasti helpompaa kuin yksitellen pannulla joka lettu käännellä.
Näitä teen ihan varmasti uudelleen, mutta jotain nestettä sitovaa lisään taikinaan, vaikka gluteenittomia korppujauhoja .



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti