sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Sunnuntaiksi lohikastike ja uunijuureksia

Tänään teki mieli syödä kalaa. Yritän suunnitella ja ennakoida, mutta kuka sitä aina mielitekojaan arvaa. Pakastimesta löytyi lohta sekä valmiina paloina että graavattuna ja sipulin lisäksi muuta ei juuri tarvitakkaan.
   

Ensin kuullotin sipulit ja sitten lisäsin lohen palat. Hetki, ja sekaan loraus vettä, graavilohi sekä mausteet. Tämän kastikkeen maustoin puolikkaalla kalaliemikuutiolla, sitruunapippurilla, kalamausteella, suolalla ja muutamalla tirskahduksella limeä. Lopuksi tasasin maut kermalla ja kevätsipulilla.
Kastikkeen kaveriksi keitin tavalliset perunat. 

Lisäksi tarjoilin uunissa paahdettuja punajuuria, puna-sekä salottisipulia ja lanttua.
Uunijuurekset on helppoja ja niin hyviä, että niitä voisn syödä vaikka joka päivä.

Mummeli sai näin runsaan annoksen

Pihan ensimmäiset kevätkukkaset laitettiin maljakkoon (pilttipurkkiin) kunniapaikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti