perjantai 6. maaliskuuta 2020

Kuhaa, paahdettuja punajuuria ja aurinkomuussi

Jälleen kalapäivä.

Tänään vuorossa oli kuhaa uunissa juustoisella kastikkeella. Kala oli valmiiksi kaupassa fileoitu ja ruodot poistettu, joten asia ole helppo.
Lisukkeena oli juuresmuussia porkkanasta,perunasta ja nauriista valmistettu.
Porkkanat ja nauriit keitin ja soseutin erikseen ja lisäsin ne vasta viimmeksi valmiin perunamuussin joukkoon. Tuli tasaisen sileää.
Salaatin perustana oli Cosmopolitan-salaattia ja lisäksi kukkakaalia, kurkkua, viinirypäleitä ja kirsikkatomaattia. Salaatinkastikkeena on vain oliiviöljy.
Kaverina vielä paahdettua punajuurta ja porkkanaa.


Uunissa paahdetut punajuuret 

1kg kuorittuja raakoja punajuuria
2rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
(timjanimoksa)
porkkanaa oli valmiiksi kuorittuna, niin laitoin nekin sekaan.
Pilko reilunkokoisiksi lohkoiksi ja pirskottele öljyä päälle.
Mausta suolalla ja pippurilla sekä timjaminoksalla.
Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmentyneet.


Kuhafileet uunissa

2 kuhafilettä
herbamarea
kalamaustetta
tilliä
Kalat oli pakastimen jäljiltä vielä kohmeessa. Laitoin uunin päälle kalat sinne lämpenemään ja ottamaan makua itseensä kastikkeen valmistumisen ajakaksi.

Kastike

Kattilaan muutama desi vettä ja tuorejuusto sulamaan. Kun kastike on tasaista lisään paistinpannulla kuullotetun sipulin ja kerman sekä hiukan murskattua valkosipulia. Kun kastike maistuu hyvältä kaadan kaiken kalojen päälle ja annan vielä hetken olla uunisa.

Kalaa riitti runsaasti kuudelle ja vielä heille, jotka ovat huomisen lounaalla.
Muussia jatkojalostan huomenna jotenkin. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti