maanantai 2. maaliskuuta 2020

Haudutuspata


Mikä komeron perälle joutuu, se helposti sinne unohtuu. Niin kävi tällekkin padalle. Vain silloin kun väkeä on paljon, eikä hellalle kaikki tarvittava mahdu, silloin on hauduttaja otettu käyttöön.
Lähinnä erillaisia pitkän kypsymisen vaativia liharuokia olen siinä valmistanut, perus karjalanpaistia ja joskus hirveä. Hellalla kypsyvät perunat ja kasvissyöjille oma kastike. Uuniin menee usein juureksia gratiinilla tai ilman.
Vaikka ei mitään isotöistä ateriaa tekisikään saa itselleen tervetullutta "ylimääräistä" aikaa.
Pöydälle tämä pata nyt jää, jos silloin tulisi useammin käytettyä.

Eilen lapset toivoivat riisipuuroa. Hellan ääreen asettuminen ei kiinnostanut, niin kokeilin ensi kertaa millaista puuroa syntyy padassa.


 Riisipuuro haudutuspadassa

1litra maitoa
2 dl puuroriisiä
0,5 tl suolaa

Sekoita ainekset padassa ja anna hautua low 3-4 tuntia. Katkaise virta, sekoita ja anna hautua vielä hetken.
Lisukkeeksi sitä mikä kulloinkin hyvältä tuntuu.
Padassa oleva satsi on kolminkertainen.

Ei näin vaivatota puurontekoa ole olemassakaan. Laitoin aineet pataan, pyöräytin sekaisin ja suljin kannen. Kännykkä hälyyttämään. 
Sen verran mokasi, etten heti puhelimen ilmoittaessa mennyt hämmentämään. Olisi todella tarvinnut ottaa ajallaan pata pois päältä. Satuin juuri silloin olemaan naapurissa mummun hoidolla ja siellä ei saa kiirehtiä. Pääsi puuro kypsymään hiukan liikaa.
Seuraavalla kerralla muistan tämän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti