torstai 6. helmikuuta 2020

Karjalanpaistia nyhtökaurasta


Kasvissyöjä tyttäreni löysi uuden tuotteen ja kokeilu todettiin onnistuneeksi.

Karjalanpaisti nyhtökaurasta

1 pkt maustamatonta nyhtökauraa
10 isohkoa perunaa
3 porkkanaa
4 sipulia
6-7 valkosipulinkynttä
5 dl kasvislientä
suolaa
mustapippuria
muutama maustepippuri
pari laakerinlehteä
oliiviöljyä

Ruskista nyhökauraa hetkinen pannulla, lisää joukkoon suolaa ja mustapippurirouhetta. Kuori juurekset ja paloittele ne isohkoiksi lohkoiksi ja laita kannelliseen uunipataan tai kattilaan. Tee sama sipuleille. Kuori valkosipulinkynnet ja heitä ne pataan kokonaisina. Valmista kasvisliemi joko liemikuutiosta tai jauheesta ja kiehuvasta vedestä. Kaada kasvisten päälle pataan. Lisää loraus öljyä, suolaa, mustapippurirouhetta, maustepippurit ja laakerinlehdet ja sekoita. Anna hautua 175 asteessa uunissa vähintään kaksi tuntia.




Hyvää tuli myös tavallisen lihansyöjän mielestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti