lauantai 1. helmikuuta 2020

Ketoreissari

Olen aina ollut suuri leipien ystävä, sekä itsetehtyjen että toisten tekemien. Matkoilta tuomme usein tuliaisina sen alueen lepiää tai muuten meille uutta. On mielenkiintoista miten erillaisia leipäkulttureita Suomen sisälle mahtuu, muista maista puhumattakaan.
Erillaisten leipien leipominen on ollut aina lempiharrastukseni. Perusleipä liittää leipojan lenkiksi ikiaikaiseen ruokkijoiden ketjuun 
vanhuuttani huomannut ettei tavallisista viljoista valmistetutu leivät jätä hyvää oloa, vaikka maultaan hyviä olisivatkin.
Tänään kokeilin 
Nyt löysin mainion viljattoman leivän.  
Ketoreissarit
(8 leipästä)
1dl pofiberiä
1 dl hamppurouhetta
1 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl sekalaisia siemeniä kokonaisena
2 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
1 tl suolaa
3 kananmunaa
2 dl turkkilaista jogurttia
100 g voita sulatettuna

Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
Lisää kananmunat ja jogurtti. Sekoita hyvin.
  1. Lisää voisula taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Anna taikinan vetäytyä 5 – 10 minuuttia.
  3. Taputtele taikinasta 8 leipästä.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.


Hiukan liian kauan pidin uunissa, mutta leivät on tosi hyviä. Näistä tulee vakio evästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti