sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Uudenvuodenlupauksena ruokavarastojen hävitys

 Isoin poika tuli maailmalta kotiin ja etsi pakastimista itselleen mieluisaa syötävää. Kierroksen jälkeen  tuumasi, "ei huono, täällä on varauduttu kahden vuoden piiritykseen". Vitsissä oli kirpaiseva sivusävy. Siitä sain ajatuksen tämän vuoden Uudenvuoden lupaukseen. Joka on, että ruokavarastot syödään tyhjiksi ja katsotaan kuinka kauan niillä mennään. Tietysti tuoretta ja maitoja pitää edelleen kaupasta kantaa, mutta se kaikki muu. Ok, tiedän, niin normaalit ihmiset normaalisti tekee. (huokaisu) Ja minäkin.

Projektin ensimmäisenä päivänä meillä syötiin ohran kanssa juustoista broilerikastiketta, joka valmistui pienistä fileistä. Paistoin filesiivuja hetken pannulla, jonka jälkeen siirsin ne kasariin. Pannulla kuullottui kaksi punasipulia ja keltainen paprika isohkoina paloina sekä yksi suippopaprika ohuempina renkaina. Juustoksi laitoin Pirkan chili-tuorejuuston sekä lisäksi vielä hiukan chilihiutaleita tomeruutta antamaan. Pieni purkki ananasmurskaa lievensi chilä. Vettä tietysti niin, että kastike tuntui sopivalle. Annos oli seitsemälle, josta hiukan jäi pakastettavaksi. Loppu syödään kasvisten kanssa lounaaksi kun lapset ahertavat koulusa. Ohran lisäksi oli paistettua punajuurta sekä persimonilla kaunistettu salaatti. 


Välipala oli lasten toive. Hyvästelimme lasten rakentamat piparkakkuseinät, eikä mennyt kauaa kun rakennus oli vain musto ja sokerinen pahvinpala.


Hansu otti purkutoimet ihan tosissaan

2 kommenttia:

 1. Sorrun välillä tuohon samaan ruuan hamstraukseen. Sit välillä innostun ja tyhjennän pakastinta ja kuivakaappia ja huomaankin äkkiä että pärjättiin kuukauden ajan aika pitkälti kotoa löytyvillä aineksilla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan järjetöntähän yletön hamstaus on, mutta jokaisella meillä on heikkoutemme. :) Luulen meidänkin pärjäävän varastoilla aika pitkään. Keittäjn taidot ja mielikuvituksen puute voi loppua ennen kuin pakastimet on tyhjät, mutta haasteet pitää mielen virkeänä.
   Kiitos Nanne kommentoinnista!

   Poista