maanantai 21. syyskuuta 2020

Tomaatti-Fetapiirakkaa lounaaksi


Joskus on kiva tehdä ruuaksi jotain muuta kuin perinteistä perunakastike-suttua. Meidän asukkaat eivät vain ole tottuneet moiseen hullutteluun ja odottavat perinteisiä aterioita.
Tämän piirakkaohjeen löysin Helmi-suurimo laatikon kyljestä ja päätin kokeilla. Ihan kauhean hyvää tämä ei valitettavasti ollut. Oliskohan pitänyt esipaistaa pohja ensin, nyt tuli vähän raaan tuntu.



Pohja 
100g huoneenlämpöistä voita
2dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajauhoja
1dl juustoraastetta
1tl leivinjauhetta
0,5dl vettä

Täyte:
250g fetakuutioita (1prk)
250g kirsikkatomaatteja (rasia)
100g purjoa
0,5 ruukkua basilkaa
1,5dl Helmi-suurimoita
1dl maitoa
2dl ruokakermaa
100g motzzarella-juustoraastetta
0,5tl suolaa
0,5 mustapippuria
0,5tl sitruunapippuria

Sekoita pohjan aineet tasaiseksi ja painele taikina kostetuin käsin voideltuun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Suikaloi purjo, kirsikkatomaatit ja basilika. levit kasvikset ja feta-juusto piirakkapohjan päälle. Sekoita Helmi-suurimot ja kolme neljännestä Motzzarella-raasteesta ruokakerman ja maidon joukkoon. Kaada seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput motsarella-raasteesta.
Paista uunin alatasolla 200 astetta 30-35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Piirakan voi koristella esim. rucolalla.

Toinen meni pakastimeen pahaa päivää odottamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti