Tänään valmistin perheelle pihvejä kurpitsoista ja jääkaappiin unohtuneista halloum-ja grillijuustosta. Näitä siis etenin.
Tähän tuli:
2.5 kg kesäkurpitsaa
600 g halloum/grillijuustoa
kolme keltasipulia valkosipulia aurajuustoa yksi palsternakka pala juuriselleriä 8 kananmunaa 4dl kaurahiutaleita (glut.) mustapippuria tuoretta timjamia suolaa kesäkurpitsoiden itkettämiseen
Kasvikset ja juustot raastetaan karkealla terällä. Kesäkurpitsaraaste levitetään leikkuulaudalle ja ripotellaan hiukan suolaa päälle (2-3tl), jotta osa nesteestä poistuu kurpitsa massasta. Tästä satsista puristelin ylimääräistä nestettä pois noin kolme desiä. Sillä aikaa kun kurpitsa itki kuullotin sipulit.
Kauraryynit, kananmunat ja mausteet sekoitin hyvin. Sekaan lisäsin vihannekset ja juustot ja jälleen sekoittelin.
Pihvimassan kannattaa antaa seistä noin kymmenen minuuttia nesteen sitoutumiseksi ryyneihin.
Pihvit voi paistaa uunissa noin sentin paksuisina pihveinä 175 astetta ja 20 minuuttia.
Minä paistoin nämä lettupannulla ja tavallisella paistinpannulla hellalla.
Tuli hyviä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti