maanantai 21. syyskuuta 2020

Kesäkurpitsa-halloumpihvit

 Nyt on vuoden paras aika sisällyttää kesäkurpitsaa vähän joka ruokaan. Sellaisenaan se on aika vaikea ja tylsä ruoka, ja vaatii kaverikseen makua ja jotain tuntua.
Tänään valmistin perheelle pihvejä kurpitsoista ja jääkaappiin unohtuneista halloum-ja grillijuustosta. Näitä siis etenin.



Tähän tuli:

2.5 kg kesäkurpitsaa
600 g halloum/grillijuustoa
                                                   kolme keltasipulia                                                                                                      valkosipulia                                                                                                                aurajuustoa                                                                                                                yksi palsternakka                                                                                                       pala juuriselleriä                                                                                                         8 kananmunaa                                                                                                           4dl kaurahiutaleita (glut.)                                                                                          mustapippuria                                                                                                            tuoretta timjamia                                                                                     suolaa kesäkurpitsoiden itkettämiseen


Kasvikset ja juustot raastetaan karkealla terällä. Kesäkurpitsaraaste levitetään leikkuulaudalle ja  ripotellaan hiukan suolaa päälle (2-3tl), jotta osa nesteestä poistuu kurpitsa massasta. Tästä satsista puristelin ylimääräistä nestettä pois noin kolme desiä. Sillä aikaa kun kurpitsa itki kuullotin sipulit.
Kauraryynit, kananmunat ja mausteet sekoitin hyvin. Sekaan lisäsin vihannekset ja juustot ja jälleen sekoittelin.


Pihvimassan kannattaa antaa seistä noin kymmenen minuuttia nesteen sitoutumiseksi ryyneihin.
Pihvit voi paistaa uunissa noin sentin paksuisina pihveinä 175 astetta ja 20 minuuttia.
Minä paistoin nämä lettupannulla ja tavallisella paistinpannulla hellalla.
Tuli hyviä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti