lauantai 21. maaliskuuta 2020

Pinaattikeitto ja sikaarilaatikkoa

Ensimmäinen etäkouluviikko on taputeltu. Meidän kunnan koulujärjestyksessä luki, että tänä lauantaina harjoitetaan oppivelvollisuutta ja niin myös tehtiin. Heti ensipäivästä tiesin olevani vain emännöitsijä enkä ollenkaan opettaja, mutta minkäs teet kun hallitus käskee. Ei se oikean opettajan ohjeiden seuraaminen ole hankalaa, vaan kun oppilailla on oma tahto ja pakottava tarve tuoda se julki. Eikä yhtään helpota, että minullakin sellainen on.
Nyt on jo jonkinlaiset rutiinit syntyneet, niin ehkä ensi viikolla helpottaa. Toivon kovasti.

Tänä lauantaina koulutöiden ohessa lounastimme pinaattikeittoa. Se on yksi niistä ruuista, joka jakaa mielipiteitä. Toisen herkku ja toisen inhokki.   

Päivälliseksi otin pakastimesta aiemmin tekemiäni sikareita eli täytettyjä jauhelihapötkylöitä. Näiden täytteenä oli aurinkokuivattua tomaattia ja juustoa. Sikareiden viereen vuokaan laitoin hiukan kaalia ja enempi porkkanalantteja. Ripautin vihannesten päälle hiukan Herbamare yrttisuolaa.

Vuoka uuniin kastikkeen valmistamisen ajaksi.
Kastikkeeseen tuli vettä,chilituorejuustoa ja porkkanasosetta sekä kermaa. Mausteita maun mukaan. Kastike vuokaan ja uunissa niin kauan kunnes porkkanat tuntuvat sopivilta syödä.

Tavallinen perunamuussi sopii kaverksi ja tietysti salaatti.
Tässä jälleen mummun annos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti