torstai 1. joulukuuta 2022
Broilerijauhelihapihvit
lauantai 26. marraskuuta 2022
Omenapiirakka, oli mehevää ja hyvää
perjantai 18. marraskuuta 2022
Perjantain iloksi piimäpiirakka
torstai 17. marraskuuta 2022
Punajuuri-soijalaatikkoa eilen ja tänään
tiistai 15. marraskuuta 2022
Pala hirveä
sunnuntai 13. marraskuuta 2022
kokonainen uunilohi
Pese purjo sekä fenkoli ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Irrota oksia tillinvarsista ja viipaloi hyvin pesty sitruuna.
Täytä kala. Jos aineksia jää yli, asettele ne lopuksi kalan ympärille folioon.
Hiero kalan pintaan molemmin puolin karkeaa suolaa, fenkolinsiemeniä ja rouhittua valkopippuria.
Tee alumiinifoliosta uunipannulle kalalle sopiva reunallinen ”astia”, jolloin kalasta kypsyessä irtoava neste jää foliolle. Nosta täytetty kirjolohi foliolle ja lisää päälle vähän öljyä (esim. sitruunaoliiviöljyä).
perjantai 11. marraskuuta 2022
Nyhtökaura-makaronilaatikkoa
torstai 10. marraskuuta 2022
Herkullinen Kasviskeitto
keskiviikko 9. marraskuuta 2022
Leipomispäivä ja broilerimakaroonilaatikkoa
Ainekset
300 g
tummaa makaronia
1 rkl
öljyä
400 g
broilerinjauhelihaa
1
hienonnettu sipuli
3
hienonnettua valkosipulinkynttä
2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
chilijauhetta
2 dl
juustoraastetta
4 dl
tomaattimurskaa
2
munaa
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
suolaa
mustapippuria
Keitä makaronit melkein kypsiksi ja valuta ne.
Ruskista jauheliha ja sipulit. Mausta paprikalla, chilillä, suolalla ja pippurilla.
Kokoa vuokaan vuorotellen makaronia, jauhelihaa ja juustoraastetta.
Yhdistä tomaattimurska, kananmunat, suola ja sokeri. Kaada seos vuokaan.
Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
perjantai 4. marraskuuta 2022
Halloum-kasvisvuokaa
Tänään porkkananviljelijä sai viimein satonsa varastoon ja voi siirtää nostokoneen talliin. Tapaamme taas vuoden kuluttua, jos elämä on silloin ennallaan. Vaikka nyt väsyttää niin tiedän, että muutaman kuukauden kuluttua kevätaurinko sekoittaa jälleen järjen äänen ja alamme rapistella siemenpusseja. Hyvä, että välillä on talvi.
Nostopäivän ruuaksi sopii tietysti juuresvuoka. Ohjeen olen ottanut jostain lehdestä ja tallettanut sen tänne blogiin, "tulevien herkkujen" -listalle. Nyt ohje siirtyi osastoon "tätä voisin syödä uudelleen".
Bataattia vähän nyrkkiä suurempi kimpale
Monta porkkana
Pari sopusuhtaista punajuurta
Paketti halloumia
Purkki punaisia linssejä (suolaliemessä)
Rypsiöljyä
Suolaa (älä laita liikaa)
Pippurirouhetta
Sokeria
Valkosipulia
Sitruunamehua
Etikkaa
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Kuori ja pilko juurekset noin sormen paksuisiksi suikaleiksi. Laita juurekset paperin päälle pellille tai suoraan uunivuokaan. Lorauta päälle öljyä ja ripottele sekaan pippuria. Sekoittele vähän ja lykkää uuniin. Paista noin 20 minuuttia tai sen aikaa, että myös punajuuret on pehmenneet.
Pilko halloumi ja paista pannulla rapeapintaiseksi. Laita sivuun ja sekoita kulhossa loraus öljyä, etikkaa ja sitruunamehua. Sotke mukaan myös ripaus suolaa, pilkottua tai puristettua valkosipulia, pippuria ja sokeria. Jos seos haisee liian etikkaiselta, laita lisää öljyä ja sitruunamehua, että ovat tasapainossa. Nenä kertoo kyllä, kun on hyvää.
Huuhdo linsseistä suolavesi ja kaada ne kastikeseokseen. Sekoita hyvin.
Ota juurekset uunista ja laita tarjoiluastiaan. Kaada päälle linssi-kastikeseos ja kääntele sekaisin. Nosta paistetut halloumit kyytiin. Voilá!
Koko päivä oli sumuinen ja suttuinen, mutta nyt on sato laarissa ja voi ajatella muita juttuja