Pätkiskakun ohjeen olen ottanut talteen jo aikoja sitten vanhasta pirkka-ruoka-lehdestä. Aiemmin kakkuun varaamani pätkikset aina kummasti hävisivät ennen kuin ennätin edes aloittaa leipomista. Vihdoin sain aikaiseksi kokeilla ja iloisesti yllätyin. Juuri sopivaa vierasvara-kahveille
Tuoreenakin on hyvää, mutta parhaimmillaan vasta huomenna
Pätkiskakku
200g voita tai margariinia
n.180-200 g pätkis-suklaata
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 dl vahvaa kahvia keitettynä
Sulata rasva ja paloitellut suklaat kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt rasva-suklaaseos munavaahtoon. Sekoita vahnajauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos ja kahvi vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, eli kääntele varovasti. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun n.1,8 litran vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 50-55 minuuttia. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä